Phuket hotel og information

 

Phuket er et af de mest populære steder i Thailand

Phuket er et af de allermest populære ferie rejsemål i Thailand. Phuket har det hele, lækre hoteller, masser af gode oplevelser/aktiviteter, afslapning og samtidig et hyggeligt og faverigt byliv. i Phuket finder du alle slags hoteller, her er strand hoteller, hoteller med pool og hoteller med begge dele. Du finder i Phuket hoteller med overnatning helt ned til 50 kr pr. overnatning. For blot et lidt højere budget på omkring 150 – 200 kr pr. overnatning finder du rigtig lækre hoteller. Dette beløb kan i december/januar være 3-4 gange højere. Phuket har de mest fantastiske strande og der er flere forskellige slags at vælge imellem. Phuket rummer muligheder for alles smag også derfor er det også et favorit rejsemål for mange turister i Thailand. Året rundt er der muligheder i Phuket også når det er regntid. Her er det hele også hoteller billigere og regntid betyder bestemt ikke at solen ikke skinder. Når det regner er det som regel korte voldsomme byger og det så derefter klare op med sol, måske overskyet.

Se hoteller i Phuket

Information om Phuket

Phuket ligger 863 km syd for Bankok og er den største ø i Thailand. Phuket er forbundet til fastlandet gennem 2 broer.  Phuket er opdelt i 3 hoveddistrikter Mueang Phuket, Kathi og Thalang. Disse er opdelt i 17 underdistrikter. Hele phuket måler et areal på 543 kvadratkilometer og fra nord til syd er der ca. 48 km.

Skov, gummi og palmeolie plantager dække en stor del af øen, ligesom også ca. 70% af øen er bjerge. Den vestlige kyst har de flotteste sandstrande, men strandene er over det hele i Phuket af høj standart.

Et af de mest populære områder i Phuket er Patong. Patong ligger på vest kysten og har lange brede sandstrande.  I Patong er der det hele, gang i nattelivet og Shopping muligheder. Patong er et rigtig dejligt sted at holde ferie. Et andet populært sted er Karon Beach, . Det ligger tæt på Patong Beach og har ca. 3 km lang flot strand. Her er finder du også masser restaurenter og godt med turist butikker.  ellers er der stederne Kata Beach, Nai harn beach i det sydlige phuket og længere med nord ligger Kamala beach og Surin Beach. Patong er helt sikkert det sted som er mest turist plaget og med flest mennesker. Phuket har gennem årene været gennem hårde tider. 26 december 2004 blev Phuket ramt af den voldsomme Tsunami. I Phuket døde flere hundrede mennesker og det var en rigtig hård tid for øen. Efterfølgende gik en opbygning igang og i 2006 blev der installeret et advanceret Tsunami advarselssytems. Der har ikke siden 2004 været tsunamiér og det nye advarsels system kulle sikre folk fremover. Det er en hændelse som aldrig vil blive glemt i Phuket.

Dykning og snorkling ved Phuket.

Phuket byder på nogle af Asiens aller bedste oplevelser under vandet. Er du til snorkling og dykning, så skal du opleve Phuket under vandet. Der er overalt ved hele Phuket mulighed for at komme på forskellige ture, hvor du kan snorkel både ved strande og på mere dybt vand. Har du mod på Dykning så er der også rig mulighed for det ved Phuket. Uanset om du prøver det ene eller det andet er det en fantastisk oplevelse og du vil se et flot faverigt dyreliv, som du kun troede var muligt i tv og på postkort.

Seværdigheder Phuket

  • Thalang National Museum – I 1985, på 200-årsdagen for Thalang krigen blev Thalang National Museum etableret. Museet rummer en permanent udstilling af livet i det gamle Phuket.
  • Strandene – Der er så mange flotte strande i Phuket. Disse flotte hvide sandstrande ved blandt andet Patong er en seværdighed i sig selv.
  • Thao Thep Krasattri og Thao Si Sunthon Fair – afholdes den 13. marts hvert år for at fejre de to store heltinder, som kæmpede Thalang folket i fortiden til at frastøde burmesiske angribere.
  • Vegetar Festival – afholdes den første dag i den 9. månens måned (ultimo september eller begyndelsen af oktober).
  • Laguna Phuket Triathlon – afholdes hvert år i december. Triathlon i Phuket der hvert år tiltrækker mange atleter fra hele verden.
  • Golf i Phuket – Phuket er et fantastisk sted for golf entusiaster. Her finder du hele 8 baner i de flotteste omgivelser, som også er nogle af Asiens bedste.
  • Dykning og snorkling – Er beskrevet længere oppe, men Phuket rummer helt fantastiske muligheder for at snorkel og dyknings interesserede.
  • Cabaret og tiffany show – Phuket har et stort udvalg af forskellige show. Det er rigtig flotte forestillinger, hvor der virkelig er styr på mindste detalje og de flotteste kuliser. Du bør se et sådanne show, hvis du er i Phuket.
  • Phuket FantaSea – læs mere her
  • Phuket Akvarium – Lygger sydpå og er et lille akvarium med farverige og enestående flotte fisk.