Vejret i Thailand

Thailand er et land med dejligt vejr og varme året rundt.

Thailand har et tropisk klima, som sikre et dejligt varmt vejr året rundt. Temperaturer på mellem 23 og 36 grader er ikke unormalt hele året. Det er kun i den nordlige del af landet, hvor temperaturen afviger og du kan få væsentlig køligere temperaturer. Dette kan du læse mere om længere nede.

Vejret i landet er stort set styret af den nordøstlige monsun og den sydvestlige monsun.

Sydvest monsunen rammer landet i perioden maj-oktober. Det er disse måneder som er regntiden og her der falder mest nedbør i landet. De høje temperature blandet med regn giver også en høj luftfugtighed i denne periode. Det er i denne periode, hvor du kan få rigtig gode priser på overnatning, da det er udenfor turist sæsonen. Her får du hoteller til 1/3 af hvad prisen er i de travleste måneder.

Nordøst monsunen rammer landet fra november-april og bringer mere tør luft med sig. Det betyder meget mindre nedbør og ikke så høj en luftfugtighed. Det er i denne periode,

hvor de travleste turist måneder er og specielt december-januar er populære måneder for turister. I disse måneder er hotellerne dyrest og du skal nok også booke i god til, hvis du vil være sikker på at der er plads, hvor du ønsker.

Vejret i nord Thailand

Nord Thailand er et område med mange bjerge og dette betyder at der kan være store højdeforskelle i dette område. De store højdeforskelle er med til at temperaturen kan være meget svingende, ligesom også nedbørsmængderne er størst jo højere du er oppe. Det flotte bjergrige terren har en stor indvirkning på vejret.

Den nordlige monsun rammer i perioden november – april og bringer tør luft med sig. I nord Thailand er temperaturen faktisk lavet i disse måneder og du kan opleve temperature ned til 10 grader. Det kan dog sagtens også være varmt i nord mellem november-april og du oplever også temperature på over 30 grader.

Den sydlige monsun rammer i nord fra maj-oktober. Det er i denne periode en del mere fugtigt, da de høje temperature, blandet med regnen giver en høj luftfugtighed. Det er i denne periode at der falder mest nedbør og specielt oppe i højderne falder der meget regn.

Vejret i central og syd Thailand

Central og syd Thailand minder vejrmæssigt mere om hinanden og jo længere du kommer mod syd jo tættere kommer du på ækvator. I disse to dele af thailand er der temperature fra 23-36 året rundt. Det bliver ikke koldt, som du kan opleve i de nordlige dele af landet. Det er i central og syd thailand de mest populære rejsemål finde og dette skyldes de helt fantastiske flotte strande som du fx finder ved Phuket eller Ko lanta. Vejret og omgivelserne kan få det til at minde om paradis.

Den nordlige monsun rammer i perioden november-april og bringer tør luft ind over de central og sydlige dele af landet. I denne periode er der ikke meget nedbør, og dagene er præget af dejlig solskin. Temperaturen i denne periode er omkring 24-30 grader og derfor er der heller ikke så høj luftfugtighed som du kan opleve i regntiden.

Den sydlige monsun rammer i perioden maj-oktober. Her er temperaturen højest, men også mest regn. Dette gør at luften er meget fugtig og nogen gange er det næsten ikke holde det ud. Selvom det i denne periode er regntid, så kan du sagtens have dage med masser af sol, dage hvor der både er sol og regn eller mange dage uden sol.

Voldsom regn og oversvømmelser

Når det regner i Thailand er det pga det tropiske klima, noget voldsommere end det vi kender til her i Danmark. Der kommer rigtig meget regn på kort tid og dette kan give voldsomme problemmer specielt i central og syd Thailand.

Bankok har de seneste år været hårdt ramt af oversvømmelser i regntiden. Det er en by som kun ligger 2 meter over havets overflade og samtidig er der masser af kanaler i byen. Dette har betydet at store dele af byen har været oversvømmet i lange perioder.  Andre steder af syd Thailand har også de senere år oplevet være problemer med vejret i regntiden og planlægger du en tur til Thailand i regntiden, så er en god tommelfinger regel at jo længere du kommer mod syd jo mere regn. Husk også at tjek vejr udsigten for det sted du har tænkt dig at skulle rejse til i landet.