Tiger temple i Kanchanaburi provinsen

Det berømte tiger temple som ligger i Saiyok ved Kanchanaburi provinsen

Wat Pha Luang Ta Bua Templet blev grundlagt i 1994, som et skov tempel der skulle fungere som fristed for vilde dyr. Templet er utrolig populært og omtales blot Tiger Temple. Selvom templet er fra 1994, så var det først i 1999 at den første tiger unge kom hertil. Den første tiger var en unge som nogle landsbyboer havde fundet og bragt hertil. Den var dog ikke til at rede og døde kort efter. Senere blev bragt flere tigere til templet ofte var det unger, hvor mødrene var blevet skudt og dræbt af snigskytere. I dag har templet udviklet sig helt enorm og der er på nuværende tidspunkt langt over 100 tigere.

Det er thailanske munke som passer templet og alle dyreme. En gang om dagen går alle tigerne med munkene i snor, til et stort stenbrud. De er pga sikkerheden lænket fast, men du kan komme forbavsende tæt på dem alligevel.

Du kan deltage i forskellige aktiviteter, med tigerne. Du kan fx. fodre tiger unger eller få taget billeder med en stor tam tiger. Der går ture hertil fra flere steder i Thailand og er du i området bør du da også tage en dag hertil. Udover tigere er der masser af andre flotte og fantastiske dyr. Hele templet er en oplevelse for alle aldre.

Det er ikke gratis at komme ind, ligesom det heller ikke er gratis at få taget billeder med tigerne. Det er meget dyrt at passe de mange dyr og pengene går blandt andet til mad til de mange tigere.

Der er også mange andre flotte og fantastiske dyr i i tiger templet og du kan sagtens få flere timer til at gå her med at kigge på alle dyrene og de flotte omgivelser.