Doi Suthep – fantastisk udsigt

Doi Suthep og Doi Pui er to af de højeste punkter i Thailand.

Vest for Chiang Mai ligger disse to bjerge. Doi Pui er det højeste af disse to med 1685 meter på det højeste punkt. Doi Southep er en del mere populært, da du her får en fantastisk udsigt over hele Chiang Mai. Det høje granit bjerg måler 1.675 meter på det højeste punkt og herfra kan du se hele Chiang Mai ovenfra.

En ting der er med til at gøre Doi Suthep så populær er også det berømte Wat Phrahat tempel. Dette tempel kaldes i folkemunde Doi suthep, hvilket også er navnet på bjerget. Dette temple er utrolig flot og ligger på toppen med en imponerende udsigt over Chiang Mai. Her kan købes transport til toppen eller man kan gå op ad de cirka 3000 trin der også fører dig helt op til templet. Det er et tempel som rummer en rigtig lang historie. husk her gælder samme regler som alle andre templer. Tag skoene af og hvis respekt for templet.

I samme område i det nordlige Thailand ligger også det højeste bjerg Doi Inthanon, der når hele 2.565 meter. Der kunne nævnes mange flere høje punkter i dette område og det visser også tydeligt at nord Thailand er et kuperet landskab i forhold til central og syd Thailand.

Bjerget er en del af Doi Suthep-Pui National Park . Parken blev etableret i 1981 og har et areal på 261 km 2, Det er en imponerende park der visser nord Thailands natur fra sin flotteste side. Se alverdens farverige blomster og et fantastisk dyre liv.