Oplev Thailand for en slik

Hvad end du er til bølgeskvulp og bare tæer eller templer og historiske ruiner, eller primitive bungalows eller lidt mere luksuriøse forhold, er der lidt for enhver smag i Thailand. Thailand er et land med mange muligheder, og hvor man – hvis man vil – kan leve for blot en skilling om dagen!

 

God infrastruktur – rejs billigt på tværs af landet

En rundrejse i Thailand kan næppe nås på en uge, men hvis du ikke har sat flere uger eller måneder af til at opleve fra nord til syd, kan det bestemt betale sig at vælge indenrigsflyvning fra destination til destination på grund af de billige priser. Lokalt i byerne vil du opleve, at thaierne ofte selv tyer til scootere som deres fortrukne transportmiddel – og du vil kunne opleve små pyramider af mennesker, der formår at balancere rundt på scootere i de små gader. En scooter er derfor også en oplagt mulighed for dig som turist at opleve byens lokale charme. Har du ikke mod på selv at køre, så vælg bus eller taxa – men vær opmærksom på at aftale en pris på forhånd eller sørg for at taxameteret er slået til, så du ikke risikerer at betale for meget. En taxa kan typisk lejes for 800 kr. om dagen.

 

Spis og bo billigt

 

Hvis du har mod på bogstavelig talt at leve for en skilling, kan du for omkring 8 danske kroner få et måltid mad hos et af de thailandske gadekøkkener – og hvis du har mod på at leve på budget, kan du indlogere dig i en primitiv bambus bungalow for omkring 60 danske kroner pr. dag. Dette uden at skulle leve på en sten. De thailandske standarder er generelt høje, og landet er kendt som ”the land of smile”.

Undersøgelser foretaget blandt backpackere, der har rejst Thailand rundt, beretter om at kunne leve for omkring 2000 kr. inklusive mad, transport og overnatninger.