«

»

Skræddere i Thailand

Der er mange indiske skræddere i Thailand

På din ferie i Thailand vil du helt støde på skræddere, der vil sælge dig flotte jakkesæt eller kjoler. Der rigtig mange skræddere uanset om du er i Bangkok, Pattaya, Hua Hin, krabi eller andre steder. Det er oftest indere der står bag og/eller er i butikken. Skrædderne sidder eller står oftest ude på gaden, hvor de prøver at få enhver der går forbi ind og se på det de altid har manglet. Thailændere er mere diskrete og det er tydeligt at det ikke er thailændere som du finder i disse skræddere.

Skal du have et lækkert jakkesæt eller en kjole lavet af en skrædder, så kan det være meget svært at vælge hvilken som er bedst. Mange af skrædderne får tingene syet det samme sted og derfor er der egentlig bare forskell på prisen og hvor gode de er til at måle op fra skrædder til skrædder. Det skal dog siges at enkelte virkelig syer det i butikken og det er de bedste. Som oftest er du her sikker på det er en som kan sit håndværk og det ikke bare er en systue, hvor det bliver lavet. Anbefalinger er godt, men der kan være skjulte bagtanker, som provision eller ligende. Det er en rigtig god ide at få det lavet i starten af sin ferie, skrædderen vil helt sikkert spørge, hvornår du skal hjem og her skal du ikke sige din rigtige hjemrejse dato. Siger du den rigtige dato vil skrædderen have det klar lige inden og du kan ikke nå evt tilretninger. Tag til skrædderen i starten af ferien og sig du skal hjem eller videre om et par dage.

Hos skrædderne i Thailand vil du oftest kunne se tilbud på forskellige pakker fx 2 x bukser, 2 x skjorter og 1 jakke til en rigtig god pris. Sådanne sæt koster omkring 400-800 kr. Der er lidt forskel på priserne and på hvor man er i Thailand. Men husk den første pris du får tilbudt er ikke den du skal give. Få pruttet prisen ned til du er tilfreds med handlen. Når der er styr på stof, mål og pris, så skal du regne med at betale 10-20% i depositum. Nogen vil have et print af dit kredit kort, men dette kan ikke anbefales overhoved. Derefter aftales, hvornår du kan komme og prøve det. Her er det skåret groft til og skrædderen retter til, inden det derefter skal syes færdigt. Er du ikke 100% tilfreds, så få det rettet til indtil du er tilfreds.

Betal aldrig hele beløbet før det er færdigt og du er 100% tilfreds.