Rejs langt væk og hold sygdommen væk

Rejser til Asien eller Sydamerika bliver ofte forbundet med dårlig hygiejne, som kan lede til sygdom på rejsen. Dette afholder måske nogle fra at booke ferie på disse destinationer. Men mødet med nye og anderledes kulturer kan være utroligt givende og selvudviklende. Derfor er det en skam, hvis frygten for dårlig mave skulle hindre nogen i at tage af sted. Det er smart at tage en smule håndkøbsmedicin med, så du kan behandle dig selv hurtigt og undgå besværet med at finde en læge eller et apotek. Nedenunder finder du nogle ting, som du kan medbringe på turen. Disse kan hjælpe dig til at få en let og smertefri rejse.

 

5 ting dit rejsemedicinskab bør indeholde

  1. Imodium. Det kan du bruge til at behandle rejsediarré. Hvis du bliver ramt af dette bør du ligeledes drikke rigeligt med vand for at undgå at dehydrere. Undgå også mælkeprodukter, hvis du har maveproblemer, da det kan virke som afføringsmiddel.
  2. Antibiotikasalve eller bakteriedræbende sæbe. Dette er til behandling af sår og skrammer, så du undgår infektion. Der kan komme bakterier i dit sår – også selvom det er småt – som kan udvikle sig til en smertefuld betændelse, hvis du ikke behandler det.
  3. Næsespray. Når du befinder dig i et land med et meget varmt klima, så bevæger du dig ofte mellem varmen udenfor og kulden indenfor, da butikker og hoteller ofte er udstyret med klimanlæg. Derfor bliver mange forkølet undervejs, og det er dermed smart at have noget med, der kan behandle det.
  4. Støttestrømper. Skal du ud på en lang flyvetur, kan der opstå en ubehagelig fornemmelse i benene, fordi man sidder ned i flere timer. Medbring derfor støttestrømper, der hjælper på blodomløbet.
  5. Køresyge- og søsygemedicin. Skal du ud på lange ture i høje bjerge eller ud på gyngende vand, så kan dette lindre kvalmefornemmelsen på turen.

 

Thailand byder alle velkommen

Har du mod på at tage turen om på den anden side af verden, så er Thailand en mulighed. Det er efterhånden blevet et af danskernes yndlingsrejsemål. Her kan du bade i azurblåt vand, nyde eksotiske retter og blive rig på indtryk af kultur og natur. Du kan også tage på udfordrende vandreture til et vandfald eller få en afslappende rygmassage eller prøve at meditere. Hvis du er blevet nysgerrig, så læs mere om rejser til Thailand her.