Pai hotel og information

Pai er et populært sted for backpackere

Pai ligger for fode af bjergene og byder på en afslappende atmosfære i de mest naturskønne omgivelser. Her finder du hoteller og bungalow til rigtig gode priser og overnatning for 100 baht er ikke umuligt. Du finder både skrabede overnatnings muligheder og flotte hoteller med super service. Et stop i Pai giver mulighed for at opleve nogle af thailands flotteste vandfald, gode muligheder for rafting og trekking mm. Selvom byen er lille og i sig selv ikke har det store at byde på, så er området omkring fyldt med oplevelser for alle. Pai er et populært sted for backpackere og er man i nord Thailand er et stop i Pai næsten uundgåeligt.

Se hoteller i Pai

Information om Pai

Pai er en lille by i det nord Thailands Mae Hong Son provins. Byen ligger omkring 80 km nord for Chiang Mai nær grænsen til Myanmar. Pai ligger ved Pai floden på Rute 1095 som forbinder Chiang Mai med Mae Hong Son provinsen. Byen har sin egen lufthavn som efter en støre renovering i 2005 nu har daglige afgange til flere steder i Thailand.

Pai var engang en stille markeds landsby beboet af Shan folk. Shan folket er en etnisk gruppe, hvis kultur er præget af Burma. I dag er byen blevet mere populært blandt turister og især backpackere kommer hertil for at nyde den afslappede atmosfære som findes i byen. Byen ligger for foden af bjergene og derfor er det et ideelt sted at tage ophold for turister med interesse for trekking.  Det er en by, hvor du finder billige overnatnings muligheder og her er både rigtig billige bungalow til 100-200 baht om dagen og fine hoteller med gode faciliteter.

Området omkring Pai er kendt for nogle af de flotteste vandfald i hele landet og varme kilder i naturen som kan være helt op til 200 grader celsius. Skal du opleve naturen er Pai det rette sted, hvor der er fantastiske oplevelser. Er du til rafting er Pai et oplagt rejsemål. Områdets natur med mange flotte vandfald giver optimale rafting muligheder og her er masser af arrangøre af rafting ture. Læs også Rafting i Thailand.

Pai er det senere år blevet mere og mere populært både blandt udenlandske turister, men også thailændere. Det er stadig en lille by og det store antal turister kan specielt i høj sæsonen november – februar være ret proppet med mennesker. Den øgede tilgang af turister har betydet at lidt af det originale Pai er gået væk. I byen ligger der de sædvanlige turist butikker, små restauranter mm. Der er ikke det helt vilde natteliv, men du finder selvfølgelig diverse øl barer og steder med live musik og kareoke.

Seværdigheder i Pai.

Selve byen har i sig selv ikke nogen specielle seværdigheder, men området omkring byen byder på en lang række natur skønne oplevelser.

Pai Canyon – er Thailands svar på Grand Canyon. Stedet ligger ca. 8 km. fra Pai. Et flot område med smalle veje og både store og små kløfter.

WWII Memorial Bridge – ligger godt 8 km fra Pai på vejen mod Chiang Mai.  Denne historiske bro blev oprindeligt bygget af den japanske besættelses magt.

Vandfald – Området omkring Pai rummer mange flotte vandfald. Mo Paeng er utrolig populært. Vandfaldet løber gennem en skøn og frodig dal og med mulighed for at svømme ved vandfald er det en skøn oplevelse. Den øverste del af dette vandfald er en naturlig vandrutschebane i den tørre sæson. Klipperne er glatte, bare finde en lille del, og glider ned som de lokale gør!

Trekking – Pai ligger for foden af bjergene og her er der masser af muligheder for trekking ture i de flotteste omgivelser. Der er mange forskellige ture og arrangøre af disse ture.

Rafting – Områdets bjergrige natur og vandfald, giver optimale muligheder for rafting. Rafting kan prøves på flere niveauer hvor 1 er roligst og 5 er virkelig hårdt og aktionfyldt.