«

»

Lej scooter i Thailand

Det er sjov og giver ferien nye perspektiver, hvis du lejer en scooter

En af de ting du helt sikkert vil støde på i Thailand er scootere. Scootere er en hurtig, nem og billig måde at komme rundt på også derfor vrimler det med scootere i Thailand. Her er både små scootere  som kører omkring 60 km/t og de lidt støre med gear, som kan køre omkring 100 km/t eller mere. Uanset hvor du er i Thailand vil du kunne leje scootere, både de store og de almindelige uden gear.

Når du lejer scooter i Thailand.

Du vil kunne finde scooter udlejning alle steder, nogen er mere organiserede end andre også derfor er der nogle ting du skal være opmærksom på.

Først skal der aftales hvor lang tid og hvilken scooter du skal leje. Det koster omkring 150-400 baht i døgnet afhængig af hvor og hvilken scooter det er du lejer. Når dette er på plads så skal man udfylde en standart kontrakt, hvor man skriver sit navn, pasnummer og hvilket hotel og værelse du bor på. En sidste klog ting at gøre inden du køre på den lejede scooter, er sammen med forhandleren at gennemgå den, tag evt et billede af ridser osv. Kommer du til at ridse scooteren eller punktere, så lyv ikke om det. Vær ærlig og måske foreslå at du selv får den lappet hos en af de lokale eller ligende. Du kan komme ud for at der bliver bedt om dit pas, dette gøres der som en slags depositum, hvis der skulle ske noget. Det er dog rigtig dumt at give andre sit pas uanset hvordan man drejer den. Derfor kan det være meget bedre at foreslå at ligge et kontant depositum, hvilket vil blive accepteret de fleste steder og du undgår at skulle give dit pas til fremmede.

Pas nu på.

Som turist gælder det om at være ekstra opmærksom i trafikken. Du behøver ikke køre som thailændere der kender vejene, men tag det stille og roligt og vær opmærksom. Kommer man ud for en ulykke på scooter, så kommer man oftest slemt tilskade, du er ikke udødelig husk det.

Der bliver af og til afholdt razziaer, hvor der bliver kontrolleret om folk har kørekort og bruger hjelm. Har du ikke hjelm på koster det en bøde på ca. 1000 baht.