Krabi Hotel og information

Krabi provinsen byder på fantastisk natur med paradis strande, perfekte dykke og snorkel muligheder og alt hvad der behøves for en god ferie.

Krabi ligger øst for Phuket og ca. 900 km fra Bankok. Krabi hører også til syd Thailand. Krabi er en provins og en by med faciliteter til en perfekt ferie. I Krabi by finder du ikke strandhoteller, men det gør du til gengæld i fx. Ao Nang, Ko Lanta eller andre områder i provinsen. Krabi provinsen byder på de flotteste postkortstrande og her ligger lækre strandhoteller. Krabi by er en lille hyggelig by, hvor du også finder gode hoteller. Her er hoteller i alle prisklasser og et normalt mellem klasse hotel kan du få for 100-250 kr. pr overnatning. Krabi provinsen rummer alt for en god ferie med masser oplevelser.

Se hoteller i Krabi

Information om Krabi

Der er Krabi by og Krabi Provinsen. I Krabi provinsen finder du skønne strande og fantastiske paradis øer. Selve Krabi by er en lille by med ca. 25.000 indbyggere. I Krabi by er der ingen strand, men der er stadig meget hyggeligt. Når folk snakker om ferie i Krabi, så er det ofte i Krabi provinsen der menes. Ao Nang, Koh Lanta eller Ko Phi Phi er bare nogle af de steder du finder i Krabi området. Krabi provinsen rumer 154 øer og på disse øer er der mulighed for at finde de mest fantastiske strande du nogensinde har set.

I hele Krabi området, hvad enten du er i Krabi by eller de nærliggende områder, så er det muligt at komme på forskellige sejl ture til nogle af de mange øer i området. Der er mange forskellig ture og også med overnatnings muligheder. Krabi by er ikke et sted man befinder sig en hel ferie, men et par overnatninger er fint og der er også gode overnatnings muligheder på flere forskellige hoteller. Der er i Krabi by et center og så er der nogle forskellige markeder. Priserne i Krabi er ofte lidt lavere end andre turist steder, men det er nu heller ikke et sted, hvor shopping er i højsædet. Du finder selvfølgelig thailanske souvenirs, sol briller, t-shirt, dvdér mm.

Nattelivet byder på øl barer, spilesteder og diskoteker. Krabi er ikke et party sted, men der er da mulighed for at få sig en tår at drikke, til live musik flere steder. Udvalget af steder ligner meget det som findes over det hele i Thailand. I Højsæsonen er der selvfølgelig mere gang i nattelivet. Hele området omkring Krabi er et populært rejsemål for rigtig mange turister fra hele verden.

Krabi har sin egen lufthavn Krabi international Airport som ligger omkring 15 km fra centrum af krabi by. Denne lufthavn gør det nemt at komme hertil og fra Bankok og andre steder er der flere daglige flyvninger. Skal du flyve og kender datoen på forhånd, så kan der være penge at spare, hvis du bestiller disse indenrigs flyvninger samtidig med billetten til Thailand. Fra lufthavnen er der ca. 40 km til Ao Nang, som er et populært rejse mål i Krabi provinsen.

Dykke og snorkel muligheder er der rigeligt af i Krabi området.

Har du mod på at dykke så er Krabi et godt sted at slå sig ned på ferien. Her i området finder du mange dykkerskoler, som tilbyder et dykkercertifikat til halv pris af hvad det koster herhjemme. Ved at sejle ud fra de forskellige områder ved Krabi kan du finde rigtig gode steder at dykke. Du kan ved fx Shark Point eller Anemone Reef, være heldig at mæde Revhajer. Disse hajer er ikke specielt store, men de er rigtig flotte og det er en sjov oplevelse. Du vil helt sikkert også se utallige fisk du aldrig har set før i mange størrelser og farver.

Er du mere til snorkel, så er der også flere steder mulighed for dette. Du vil kunne finde steder hvor du kan booke sejlture inkl. udstyr. Her er flere ture, både af et par timers varighed, men også heldags ture er muligt. Er du ikke til dykning, så bør du i det mindste prøve snorkel dykning. På disse sejlture vil du komme til de mest fantastiske strande og med snorkel kan du se fantastisk farverige fisk helt inde ved strand kanten. Der er både muligheder for snorkel på lavt og dybt vand.

Seværdigheder i krabi.

Tigergrottens Tempel – Tigergrottens tempel eller Wat Tham Sua er det mest besøgte tempel i krabi området. Templet ligger på et bjerg der er 300 meter højt og har hele 1.200 trin til toppen. Det giver sig selv at udsigten herfra er enestående, du vil kunne se ud over hele krabi og omegn og er du på ferie i Krabi bor du tage forbi dette tempel. For at komme til templet skal du 10 km nordøst for Krabi by. Dette kan en lokal taxa og koster ikke det store.

Khao Phanom Bencha Nationalpark – Her kan du se sjældne dyr og dyr du aldrig har hørt om. Krabi ligger tæt på ækvator og dette giver et unikt tropisk klima med regn det meste af året. Khao Phanom Nationalparken har et areal på 500 km2 i et utrolig flot terræn. Parken rummer en lang række eksotiske og sjældne dyr samt Huay To vandfaldet, hvor en svømmetur er muligt. Khao Phanom Nationalparken ligger ca. 25 km nordøst for Krabi By og du kommer hertil med lokal taxa eller nogen af de mange tur arrangøre du møder.

Tham Phii Hua Toh og Tham Lot – Smukke drypstenshuler. Tham Phii Hua Toh og Tham Lot er 2 af de flotteste drypstenshuler i sydthailand. Her kræver det at du booker en tur enten på hotelet eller hos en lokal tur arrangør. Du skal med enten havkajak eller langhalebåd for at kommer til hulerne. Det er et helt utroligt syn du vil møde og det er bestemt et besøg værd.

Flotte sanstrande – Selve krabi by er ikke kendt for at have flotte strande, her er faktisk ingen. Krabi provinsen byder dog på flere muligheder for flotte sandstrande. Der er Ao nang som ligger 10 minuters kørsel fra Krabi by, som har udmærkede strandmuligheder. Det bedste af de bedste finder du dog på Øerne Ko Lanta eller Ko Phi Phi. Her vil du møde sandstrande som man ellers kun troede man kunne se på postkort. Hvidt sand og klart vand, med farverige fisk og ja det er en oplevelse at komme til specielt Ko Phi Phi. Fra Krabi er der masser af mulighed for forskellige udflugter hertil og der er både dags ture og ture med overnatning i 1-3 dage.