Koh Samui hotel og information

Koh Samui er en tropisk perle, med dejlige strande og masser af oplevelser.

Koh Samui bliver mere og mere populært og man forstår godt hvorfor. Denne ø er en tropisk perle og du finder post kort ligende strande med det klareste vand. Der ligger et stort antal bungalows langs med strandene, hvor du bør mellem palmerne. Du finder også enkelte resort på stranden, men disse ligger forholdsvis ikke helt på stranden, hvor det er bungalow der har overtaget. På Koh Samui finder du overnatningsmuligheder i alle prisklasser. Der er en lang række 5 stjernede hoteller og resort, som hører til i den dyre ende, men kan du nøjedes med mindre kan du finde rigtig fornuftige bungalow til et par hundrede kroner. Priserne er en del dyrer i højsæsonen, men tjek på fx. hotels.com, hvor du tit finder rabatter og tilbud. Koh Samui har alle forudsætningerne for en vidunderlig ferie og denne Ø kan varmt anbefales til din næste ferie.

Se hoteller på Koh Samui

Information om Koh Samui

Koh Samui er en af de største øér i Thailand. Koh Samui har et areal på 228,7 km2 og her finder du nogle fantastisk flotte omgivelser og strande. Øen ligger ca. 700 km syd for bankok og hører til syd thailand. Der bor ca. 50.000 fastboende på øen, men hvert år kommer omkring 1 million turister til øen. De 50.000 dækker registrerede indbyggere og tæller ikke de mange turist arbejdere som bor på øen.

Frem til år 1970 var øen helt ukendt for turister og det var her packpackere fik øjnene op for øen. Gennem de seneste årtier har øen været igennem en rivende udvikling og der er nu alt hvad man forventer ved en turist destination. Du kan sejle til Koh Samui fra Don Sak og Surat Thani på fastlandet eller komme hertil med fly. I 1989 åbnede øens egen lufthavn og der er daglige flyvninger til fx. Bankok. Her på øen finder du de lækreste resort helt ned til og på stranden. Du finder både 5 stjernede luksus hoteller og pris billige bungalow, så der er helt sikkert noget for alles smag.Koh Samui har flest yngre turister og disse opholder sig oftest i Chaweng. Her får du en fantastisk strand, som udover fantastisk flot natur også byder på flere muligheder for at overnatte på forskellige luksus og spa hoteller.  Det er en ø der byder på skøn paradis ferie både for unge og ældre turister.

De mest kendte strande på Koh Samui er Chaewng Beach og Lamai Beach som ligger på østkysten. Chaweng er en fem kilometer lang strand med bungalow langs stranden mellem palmerne. Her er dejligt flot sand og klart vand. Lamai ligger syd for Chaweng kun adskildt af nogle klipper. Lamai er en 4 km lang strand, hvor du også finder gode resort og bungalow på stranden. Det er i området ved disse to strande det meste på øen foregår og her der er flest turister. Mod nord ligger Maenam Beach, en bugt med en strand på 4 km med udsigt til nabo øen Koh Phangen. Maenam Beach har været med på forskellige top 10 lister over Asiens bedste strande.

Andre strande som kan nævnes på Koh Samuia er Bophut Beach mod nord, som er kendt for gaden Fisherman Village som ligger helt ud til stranden. Tong Son, Tong Sai, Choeng Mon og Lame Son, som er mindre strande helt mod nord og nordøst i et forholdvis nyudviklet, meget roligt turistområde med adskillige store luksusresorts.

Der adskillige muligheder for shopping på Koh Samui. I Chaweng ligger to store shopping centre Tesco-lotus og Big C, som begge byder på et bredt udvalg af alt mellem himmel og jord. Der er også mærkevarer butikker i centrene og ved forskellige strandgader. Vil du være sikker på at købe den ægte varer, så gå i mærkevarer butikkerne. Er det souvenirs du er ude efter, så er der en lang række små boder, souvenir butikker mm over hele øen. Disse butikker findes alle steder, hvor der er turister.

Markeder med lokal håndværk, tøj, solbriller mm. finder du selvfølgelig også. Der kan være forskel på, hvornår de forskellige markeder er åbne, men spørg der, hvor du er inloggeret og de kan helt sikkert svare på, hvor og hvornår.

Klimaet på Koh Samui er tropisk og der er to årstider, den tøre periode og regntiden. I forhold til andre steder i syd thailand falder der i gennemsnit en del mindre regn ved Koh Samui og når det regner er det oftest bygger, for derefter at klare op igen. Fra oktober til december er her, hvor der er mest blæst og regn og den tørreste måned er februar.

Seværdigheder Koh Samui

  • Cabaret  – Oplev et fantastisk Cabaret show med ladyboy eller drag queen. Der findes to Cabaret Show på strandgaden i Chaweng, Moulin Rouge (tdl. Christy’s Cabaret) og Starz Cabaret.

Templer – der ligger mere end 30 templer på Koh Samui. Alle templerne har deres egen historie og du bør besøge et tempel, hvis du er i Thailand.

  • Big Buddha – Wat Phra Yai ved Bang Rak huser den 12 meter høje, forgyldte Big Buddha-statue, der sidder på en lille klippeø, Koh Fan, ud for kysten.
  • Kinesisk Buddha – Wat Plai Lem ligger en smule nordøst for Big Buddha. Her er et par store statuer af den kinesiske Budai Buddha og den 18-armede gudinde Guan Yin.
  • Den mumificerede munk – Wat Khunaram nær ved Muslim Village (Hua Thanon) er et lille tempel, men kendt for den unikke mumificerede munk, Loung Por Daeng, som forudsagde sin egen dødsdato i 1973.
  • Hin Ta Hin Yai – er Bedstefar og Bedstemor (hin ta & hin yai), et klippeparti lige syd for Lamai. Historien er, at et ældre par, Ta Kreng og Yai Riem, besluttede at sejle til naboprovinsen for at anmode manden Ta Monglai om tilladelse til, at hans datter kunne gifte sig med parets søn. En storm blæste op og båden forulykkede. Da parret ikke kunne svømme, druknede de og blev senere forvandlet til sten.
  • Vandfald – Koh Samui har adskillige vandfald. Mest kendt er Namuang mod syd, som egentligt er to vandfald. Her kan du svømme i det dejlige vand og komme på elefant trekking. Der findes også en lille Zoo, Namuang Safari Park, med dyreforstillinger mm.
  • Samui Aquarium og Tiger Zoo – Her kan du opleve show med tiger, søløver, fugle mm. Der er daglige show på forskellige tidspunkter.
  • Krokodille og slangefarm – Tæt på lufthavnen ligger en krokodille farm, hvor der dagligt er et par forestillinger med såvel krokodiller som slanger.
  • Koh NangyuanHavmågeøen er tre små fredede klippeøer sammenføjet af en hvid koral-sandstrand, midt i et levende koralrev, nord for øen Koh Tao. Badning og snorkling blandt tropefisk. Det er en heldagsudflugt med speedbåd eller katamaran-færge.
  • Ang Thong – Ang Thong Marine National Park er et øhav på 42 øer, som blev grundlagt som marine park i 1980.