Doi Inthanon Thailands højeste bjerg

Doi Inthanon er thailands højeste bjerg og ligger i en fatastisk national park med Mae Ya vandfaldet.

Doi Inthanon er det højste bjerg i Thailand og ligger i Chiang Mai området. Med sine 2.565 m over havoverfladen rager bjerget godt op i landskabet. Doi Inthanon bjerget er en del af Doi Inthanon National Park, som er en af 14 national parker i Thailand. National parken har et areal på 482,40 km2.  Denne national park indeholder udover det højeste bjerg Doi Inthanon også andre høje bjerge som Doi Luang Chiang Dao (2.175 m), Doi Pui (1685 m), og Doi Suthep (1601 m).  Temperaturen på Doi Inthanon kan svinge meget og specielt i vintermånederne, hvor temperature under frysse punktet ikke er unormale. National parken rummer et skønt dyreliv og specielt fugle er der masser forskellige og flotte arter at se. Det menes at der er mere end 350 forskellige fuglearter og derfor er det et optimalt sted for fugle interesserede.

Bjerget Doi Inthanon rummer flere fantastiske natur oplevelser og nogle af de flotteste vandfald i Thailand finder du her. Mae Ya vandfaldet er det mest populære vandfald og det menes at være det højeste i Thailand. Det er et utroligt flot vandfald i flere niveauer, der går ned af en klippe på flere hundrede meter. Nederst er der en mulighed for at svømme i det dejlige vand, lige ved vandfaldet. Andre vandfald i området her er Mae Klang vandfaldet, Mae Sa vandfaldet og Wachirathan vandfaldet, som alle også er utrolig flotte og hvor det er muligt at bade for foden af vandfaldet.

Der er forskellige muligheder for guidede ture i parken og disse finder du ved tur arrangøre i området. Thailands højeste bjerg Doi Inthanon og selve national parken er et besøg værd, hvis du er i nord thailand eller Chiang Mai området.