Den helt rette sikkerhed for dig

Overvejer du at melde dig ind i en A-kasse eller har du tanker om at skulle skifte til en anden? Så er det nødvendigt med et større overblik over de mange muligheder, for at kunne finde frem til den rette. A-kasser er din økonomiske forsikring som lønmodtager hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. De forskellige tilbyder derudover gerne særlige ekstra ydelser. Få mere information og et overordnet overblik over de mange forskellige udbydere, deres priser og fordele. Det er nemlig ikke sikkert, at den der er den rette for din nabo, også er den rette for dig.

Pas på med at ende i en karensperiode

For at en A-kasse kan dække dig tilstrækkeligt økonomisk hvis du bliver ledig, skal du være medlem af den specifikke forening i 12 måneder. Den periode fra du måtte blive arbejdsløs til du har været medlem i 12 måneder kaldes for en karensperiode. Her er det ikke muligt at gøre brug af lønforsikringer og dagpenge. Der er forskellige ordninger der kan nedsætte din karenstid hvis du skulle skifte fra den ene til en anden. Derfor er det nødvendigt at undersøge foranstaltningerne hos de enkelte A-kasser inden du vælger at melde dig ind eller skifte, således at du er bedst muligt sikret fra start.

Forskellen på A-kasse og fagforening

Der er markante forskelle på en A-kasse og en fagforening. Nogle gange kan det være en god idé at være medlem af begge. Helt grundlæggende vil en A-kasse kunne hjælpe dig hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. En fagforening vil derimod kunne hjælpe dig med dine arbejdsvilkår så længe du har en arbejdsplads. Det gælder også under barsel, sygdom eller opnå hjælp med pensionsordninger. Hvis du ønsker at sige op eller bliver opsagt, vil en fagforening også kunne hjælpe dig juridisk og sikkert igennem forløbet.